headermiddle

Observera att denna webbplats är under utveckling

Hjälp

Välkommen till xpandora.se hjälpsida

 

Denna sida är till för att ge dig vägledning, tips och förklaringar på xpandora.se's navigering, funktioner och tjänster.

 

Navigering

Till vänster har du en kolumn med knappar. De är indelade i två grupper (1,2) med syfte att ge dig ett sätt att komma åt materialet på xpandora.se på två olika sätt.

 

De övre knapparna (1) har namn som visar vad det är för typ av material du kan läsa. Är det Tutorials, så listas just samtliga tutorials på sajten. Detta är effektivt om du vet just vad för typ av material du vill läsa.

 

De undre knapparna (2) har istället ämne som samlingsnamn. Det innebär att knappen 3D visar allt material som har just med 3D att göra, vare sig det är artiklar, nyheter, tutorials eller kanske inlägg i forumet.

 

Skulla man ha en användarnivå högre än "Normal", som exempelvis "Skribent", "Moderator" eller "Administratör", kommer alternativa knappar för utökade tjänster också att dyka upp här (2).

 

Längst upp till höger finns fyra knappar (3) som leder till funktioner som har just med sajten att göra. Exempelvis denna Hjälp, eller hur man kontaktar oss.

 

I högerkolumnen (4) finns lite blandat. Det kan vara länkar till specifikt material, övriga sidor som varken har med sajt eller material att göra. Där finns också lite användarfunktioner, exempelvis att logga in, eller om du är inloggad, hur många meddelanden du har i din inkorg.

 

Övrigt (denna sektion är INTE renskriven. Skall detta användas Tony?)

När du skriver en kommentar så kan du använda så kallad specialkod. Denna kod fungerar ungefär som HTML-kod och används för att formatera text till olika utseenden eller göra länkar. Följande koder går att använda:

[center] [/center]
[right] [/right]
[b] [/b]
[i] [/i]
[u] [/u]
[color=*] [/color]
[url] [/url]
[url=*] [/url]
[citat=*] [/citat]
[spoiler] [/spoiler]
Centrerar
Högerställer
Fet text
Kursiv text
Understruken text
Färgsätt text ( mer info )
Länk
Namngiven länk ( mer info )
Citera ( mer info )
Spoiler ( mer info )


Färgsätt text
För att färgsätta text så kan man använda samma färgkodningar som i HTML-kod. Du hittar mer information här . Tex så skulle koden [color=#ff0000]min text[/url] se ut så här: min text .

Namngiven länk
Du använder [url=*] [/url] när du vill ha en länk på valda ord eller meningar. Tex: [url=http://www.panic.se/]Panic, Sveriges bästa programmeringscommunity[/url] skulle skapa en länk så här: Panic, Sveriges bästa programmeringscommunity.

Citera
I citat-taggen så skriver du namnet på den du citerar istället för asterixen i exemplet. Tex: [citat=D-M_R]Half-Life är världens bästa spel.[/citat]. I din kommentar blir texten innanför taggarna då formaterade som ett citat från D-M_R. Kom ihåg att använda "god sed" när du citerar.

Spoiler
Använd [spoiler] när du till exempel skriver text som kan förstöra slutet på ett spel eller liknande. Texten innanför taggen får samma färg som bakgrunden och måste markeras för att läsas.

Tack för att du besöker vårt projekt!

Med vänliga hälsningar,

xpandora.se konstruktionsteam

Kontakta oss!

Sök:

xpandora version 0.9.4 ALPHA

Webbplatsen är under utvecklingHelt kostnadfritt och ger dig tillgång till alla våra tjänster

For our foreign visitors, a short description covering the basics of this site

Vi söker stöd och hjälp med detta ideella projekt - finansiellt eller genom medverkan.

Kontakta oss!

Lite framtida projektidéer

Observera!

Allt material som visas på sidan är tills annat besked ges att betrakta som "dummy material". Detta innebär att rena kopior från andra publikationer kan ha lagts ut, eller så är det frågan om ren rappakalja.

Detta kommer att pågå så länge vi utvecklar de grundläggande delarna på webbplatsen och framför allt för att vi behöver material till layout tester. Om ni upplever att fonterna är inkonsekventa (så som storlekar, färger och placering av fonter) så stämmer detta bra.
Vi håller på att bygga en stabil CSS vi kan använda och under tiden kommer det att se lite rörigt ut.  ::: Content window width 648 px :::
free webpage hit counter