headermiddle

Observera att denna webbplats är under utveckling

xpandora - vad är det?

Vi som jobbar med xpandora har en historia som entusiaster inom grafik och 3D. Vi har länge saknat en svensk resurs för desa ämnen, och egentligen allt som har med stilla eller rörlig datorgrafik att göra. Vi kände att något borde göras.

Det märkliga började när vi insåg att det verkligen inte fanns något liknande i sverige. Inte ens ett vettigt forum, en community där svenska grafiker kan träffas och utbyta erfarenheter. Visst det finns många utländska community, men det är synd för det finns massor med duktiga grafiker i sverige!

Detta har vi tagit fasta på, och idén om en svensk grafiksajt och community föddes redan för fem år sedan. Jag som heter Patrik, hade just kommit tillbaka från Siggraph i Orlando i Florida. Jag var full med intryck och idéer. Upprymd kontaktade jag Tony, som jag var bekant med från IT branschen där jag egentligen jobbade. Han tände på idén, och brainstorming utbröt. Många turer senare, några uppförsbackar, karriärbyten och privatliv satte käppar i hjulet för projektet. Men jag var fast besluten att detta projektet var värt att genomföra, och Tony har aldrig ens tänkt tanken att släppa det.

Detta har vi fått bekräftat många gånger när vi berättat om idén för andra människor i den här branschen. Det var tydligen inte bara vi som känt det här tomrummet... Med spänning och med många mail har de velat veta hur projektet fortskrider. Och vårt svar har varit likadant varje gång: "Det pågår, vi har inte glömt bort det, men det är mycket förberedande arbete som måste utföras och tyvärr kommer inget att synas på internet på ett bra tag."

Men nu är vi oerhört stolta att kunna presentera det här projektet för den grafiska allmänheten (ja, och alla andra förstås)!

Se Hjälp sektionen för mer information på vad xpandora innehåller och hur webbplatsen är uppbyggd.


Vill du kontakta xpandora teamet?

  • Har du frågor om xpandora som du inte kan eller vill få svar på i forumet?
  • Vill du medverka på webbplatsen? Kanske skriva artiklar eller tutorials för xpandora?
  • Har du en sajt eller online portfolio du vill ha pluggad?
  • Har du sett något på internet som du tycker vi borde ha med?
  • Är det något du är missnöjd med på xpandora?

Kontakta oss!

Patrik Nordlund Tony Wärn  

Orginalidé
Design
Ansvarig utgivare
Administratör

Programmerare
Koordinator
Administratör

 

Kontaktinfo

Ledungsgatan 6
602 28 NORRKÖPING

0733-137890

snucke30@hotmail.com

Kontaktinfo

tony@bredband.net

 

 

Sök:

xpandora version 0.9.4 ALPHA

Webbplatsen är under utvecklingHelt kostnadfritt och ger dig tillgång till alla våra tjänster

For our foreign visitors, a short description covering the basics of this site

Vi söker stöd och hjälp med detta ideella projekt - finansiellt eller genom medverkan.

Kontakta oss!

Lite framtida projektidéer

Observera!

Allt material som visas på sidan är tills annat besked ges att betrakta som "dummy material". Detta innebär att rena kopior från andra publikationer kan ha lagts ut, eller så är det frågan om ren rappakalja.

Detta kommer att pågå så länge vi utvecklar de grundläggande delarna på webbplatsen och framför allt för att vi behöver material till layout tester. Om ni upplever att fonterna är inkonsekventa (så som storlekar, färger och placering av fonter) så stämmer detta bra.
Vi håller på att bygga en stabil CSS vi kan använda och under tiden kommer det att se lite rörigt ut.  ::: Content window width 648 px :::
free webpage hit counter